Tässä yksi helppo ja nopea gratiini-ohje.

Ohje:

Keitä tai höyrytä yksi pieni parsa- ja kukkakaali suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

Valmista sillä välin juustokastike.

Kuullota pari rkl margariinia/voita/öljyä ja muutama rkl vehnäjauhoja pannulla.

Lisää pikkuhiljaa muutama dl maitoa, kunnes seos muodostuu juoksevaksi vähän paksuksi kastikkeeksi.

Lisää n.200g juustoraastetta ja saman verran kinkkusuikaleita kastikkeen joukkoon. (Mausta tarvittaessa) Kinkusta ja juustosta tulee kyllä maustamattakin makua tarpeeksi.

Lämmitä uuni n.200 asteeseen.

Kumoa kukka- ja parsakaalit uunivuokaan. Kaada päälle kinkkujuustokastike.

Anna olla uunissa sen aikaa, kunnes juustokastikkeen pinta saa vähän väriä.