Pohja:
100g margariinia
3 dl vehnäjauhoja tai grahamjauhoja
3-4 rkl vettä
ripaus suolaa
( tai valmis piirakkapohja )
Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja painele taikinapalloksi. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkun aikaa. ( 15min. )
Täyte:
1 pieni parsakaali (n.400g)
150g fetakuutioita aurinkokuivattu tomaatti- öljyssä
pieni pala purjoa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
3 munaa
ripaus suolaa, mustapippuria ja basilikaa.
Esikeitä parsakaalia muutama minuutti. Valuta vedet pois hyvin.
Taputtele pohjan taikina voideltuun piirasvuokaan. Esipaista n.5 min. 200`c.
Irrota parsakaalin kukinnot ja ripottele pohjan päälle.
Valuta fetakuutioista öljy ja lisää nekin joukkoon.
Paloittele n. 5 cm purjoa joukkoon.
Sekoita keskenään maito, kerma ja munat. Mausta (suolalla), pippurilla ja basilikalla.
Paista uunin alatasolla 200`c n.30min.
Kommentit