Pohja:

100g margariinia

3 dl vehnäjauhoja tai grahamjauhoja

3-4 rkl vettä

ripaus suolaa

( tai valmis piirakkapohja )

Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja painele taikinapalloksi. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkun aikaa. ( 15min. )

 

Täyte:

1 pieni parsakaali (n.400g)

150g fetakuutioita aurinkokuivattu tomaatti- öljyssä

pieni pala purjoa

2 dl ruokakermaa

1 dl maitoa

3 munaa

ripaus suolaa, mustapippuria ja basilikaa.

Esikeitä parsakaalia muutama minuutti. Valuta vedet pois hyvin.

Taputtele pohjan taikina voideltuun piirasvuokaan. Esipaista n.5 min. 200`c.

Irrota parsakaalin kukinnot ja ripottele pohjan päälle.

Valuta fetakuutioista öljy ja lisää nekin joukkoon.

Paloittele n. 5 cm purjoa joukkoon.

Sekoita keskenään maito, kerma ja munat. Mausta (suolalla), pippurilla ja basilikalla.

Paista uunin alatasolla 200`c n.30min.