Löysin joskus ohjeen munattomasta ja maidottomasta suklaakakusta, jonka alkuperäinen nimi oli BlackBomb. Alkuperäinen ohje on tarkoitettu pellilliselle ja on puolet isompi taikinamäärältään. Itse tein puolet pienemmillä määrillä ja kakkuvuokaan. Pohjaan lisäsin puoli tl rouhittua kardemummaa.

Tosi kätevä ja hyvä ohje allergisille. Maistuu kyllä muillekin! :) Tällä reseptillä tein:

4dl vehnäjauhoja

vajaa 3dl sokeria

1tl soodaa

0,5tl suolaa

3rkl sokeritonta kaakaojauhetta

1rkl etikkaa

1tl vaniljasokeria

0,6dl öljyä

2,75dl vettä

Sekoita keskenään jauhot,sokeri,suola,sooda ja kaakaojauhe. (+0,5tl kardemummaa)

Lisää etikka,vaniljasokeri,öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

Kaada vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan.

Paista 175`c n.30min.

Kuorrute pinnalle:

25g sulaa margariinia

vajaa puoli dl kahvia

vajaa puoli pkt tomusokeria

1,5rkl kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

Levitä vielä hieman lämpimän kakun päälle niin kuorrute leviää tasaisesti.