Kastike:

n.400g Porsaan sisäfilettä

2 isoa herkkusientä

1 oranssi paprika

2,5 dl ruokakermaa

n. 0,5 dl sípulisilppua

suolaa, pippuria

voita

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoan valmistusta.

Poista fileestä ylimääräiset kalvot yms.

Leikkaa fileestä n. 1cm paksuisia paloja.

Ruskista niitä pannulla voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nostele palat lautaselle hetkeksi.

Lisää pannulle jääneeseen paistoliemeen vielä nokare voita ja kaada joukkoon kuutioidut paprikat, herkkusienet, sipuli. Mausta hieman suolalla ja pippurilla.

Anna niiden pehmetä muutama minuutti.

Kaada ruokakerma ja paistetut fileen palat sekaan.

Anna hautua hiljalleen n.20min. Tarkista maku.

Uunijuurekset:

2 isoa perunaa

2 isoa porkkanaa

1 iso sipuli

2 rkl hunajaa

2 rkl öljyä

suolaa, pippuria

Kuori ja paloittele juurekset.

Kaada kulhoon ja lisää joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita hyvin.

Kippaa uunivuokaan.

Paista 200`c n.30min. ( riippuu onko laakea vai syvä vuoka/ lohkojen koko myös vaikuttaa paistoaikaan, kokeile välillä )