Sulattelin pakkasesta pullon tyrnimehua ja keittelin siitä kiisselin.. yleensä olen syönyt tyrnikiisseliä maidon tai kermatilkan kera, mutta tein nyt pohjalle vaniljakiisselin :) Päällinen on ihanan kirpeän raikas ja maitopohjainen makeampi kiisseli sopii mainiosti sen kanssa yhteen!

Tyrnikiisseli:

5 dl vettä

1 dl tyrnitäysmehua

3 rkl perunajauhoja

1 dl sokeria

Sekoita kaikki ainekset kylminä keskenään. Keitä hellalla kunnes seos pulpahtaa. Mausta sokerilla.

Vaniljakiisseli:

4,5 dl  maitoa

1 muna

vajaa puoli dl maissijauhoja

pari rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Sekoita maito, muna ja jauhot sekaisin kattilassa.

Kuumenna kunnes seos sakenee ja mausta sokerilla.

Kaada lasin pohjalle kerros vaniljakiisseliä ja päälle tyrnikiisseliä. Anna jäähtyä jääkaapissa viiläksi!