Tämmöistä vähän kesäisempää kakkua tein äitienpäiväksi! =)

Pohja:

2 munaa

0,25 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sihtaa jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti. Paista 200`c n.10min.  ( irtopohjavuoassa ) Pohjasta tulee tarkoituksella ohut!

Täyte:

180g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl mustikkajogurttia

1 dl vaniljajogurttia

2 dl mustikoita

2 tl vanilliinisokeria

3 tl liivatejauhetta

2 dl vispikermaa

Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtit, sokeri ja mustikat.

Liota liivatejauhe tilkassa vettä ja lämmitä mikrossa n.30sekuntia. Jäähdytä hetki.

Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon varovasti sekoittaen.

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon käännellen.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4h tai yön yli.

Kaada päälle n.4dl mustikoita.

Kiehauta kattilassa 2dl mehua. ( mustaherukka ) ja sekoita joukkoon 1,5 dl hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa kerran. Jäähdytä hetki ja valuta varovasti kiille kakun päälle.

Laita vielä hetkeksi kylmään ennen tarjoilua!