Sain raparperiä pakkasen pullolleen niin yritän nyt siitä tehdä kaikkea mahdollista että mahtuu uusia marjoja kesällä pakkaseen =)

Tänään tein " tiramisua " kevyellä vaihtoehdolla. Tuli oikein hyvää eikä ollenkaan liian makeaa! Tätä voi syödä huoletta parikin palaa ;) Makeutusjauheen voi toki korvata tavallisella sokerilla ja kevyt tuorejuuston mascarpone- juustolla, jota oikeaan tiramisuun usein käytetään! :)

Pohja:

2 munaa

1 dl makeutusjauhetta

0,5 dl jauhoja

0,5 dl perunajauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota makeutusjauhe ja munat vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut muut jauhot sekaan siivilän läpi.

Sekoita.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle, paista n.6min. 225`c. ( uunipelti n.40x30cm )

Kippaa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Leikkaa kahteen osaan.

Täyte:

2,5 dl vispikermaa

250g kevyt maustamaton tuorejuusto

3 rkl vahvaa kylmää kahvia

2 rkl makeutusjauhetta

n. 2dl raparperihilloa

Vaahdota kerma. Notkista juusto. Sekoita juuston sekaan kahvi ja makeutusjauhe.

Lopuksi yhdistä vaahto ja juustoseos varovasti nostellen.

( Kostuta pohjaa lorauksella kahvia ennen täyttämistä jos haluat enemmän kahvin makua.)

Levitä puolet hillosta pohjan päälle. Ja puolet vaahdosta.

Laita toinen pohjan puolikas päälle ja laita uudestaan kerrokset hilloa ja vaahtoa.

Anna maustua jääkaapissa vähintään 2h.

Koristele tummalla kaakaojauheella.