Taikina:

2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
7 dl erikoisvehnäjauhoa
50 g leivontamargariinia
Uppopaistoon: n. 1 l rypsiöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon muna,sokeri,suola ja kardemumma.

Lisää joukkoon suurin osa jauhoista, johon kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vähitellen loput jauhot ja margariini.

Alusta taikina tasaiseksi möykyksi ja anna kohota huoneenlämmössä liinan alla n.40min.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja tee kummastakin puolesta n.20pientä pullaa.

Anna kohota taas liinan alla n.30 min.

Kuumenna öljy tai munkinpaistorasva 180`c. Paista munkeista kullanruskeita molemmin puolin pari minuuttia.

Voit upottaa kokeeksi pienen nokareen taikinaa rasvaan! ( jos taikina alkaa heti ritiseen ja ruskistuu nopeesti se on sopivaa! jos rasva "savuaa" se on liian kuumaa) Paistomittarilla on hyvä kokeilla lämpötilaa :)

Nosta munkit reikäkauhalla tai kahdella haarukalla hetkeksi talouspaperin päälle, jotta liika rasva tarttuu siihen.

Pyörittele munkit sokerikaneli-seoksessa ja nauti kylmän siman seurana!