Ajattelin tehdä tänä jouluna taatelikakun, mutta löysin viime jouluna mielenkiintoisemman vinkin jostain blogista ( en enää muista mistä, mutta reseptin otin talteen silloin ), jossa taikina olikin tehty pellille ja kuorrutus päälle niin kakusta saakin leivoksia mokkapalojen tapaan :)

Pohjan tein jo muutamaa päivää ennen ja laitoin pakkaseen odottamaan ja tarjoilua edeltävänä päivänä otin sen sulamaan niin pohja oli mehevöitynyt kivasti.

Pohja

1 pkt (250g) kuivattuja taateleita
3 dl vettä
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl soodaa

Kinuskikuorrutus

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Keitä taatelit vedessä pehmeiksi.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.

Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja taatelit.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Keitä kinuksi. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua 20 minuuttia. Kaada pohjalevyn päälle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa annospaloiksi.