Tarvitset:
700g jauhelihaa
lasagnelevyjä
400g valkosipulista tomaattimurskaa
200g paseerattua tomaattia
2 valkosipulin kynttä
2 keltasipulia
jauhoja
margariinia / öljyä
maitoa
500g juustoraastetta ( mozzarella )
tuoretta basilikaa
pippuria
suolaa
Ruskista jauheliha ja mausta se.
Kuullota sipulit pienessä öljytilkassa.
Kaada sipulien joukkoon tomaattimurskat ja hauduta n.10min, Lisää lopussa tuoretta basilikaa joukkoon.
Valmista kattilassa juustokastike. ( kuumenna pari rkl öljyä tai margariinia, lisää pari rkl jauhoja ja vähitellen maitoa kunnes seos sakenee..lisää osa juustoraasteesta )
Levitä uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta.
Lado kastikkeen päälle kerros lasagnelevyjä, sitten jauhelihaa ja tomaattikastiketta ja juustokastiketta ja taas lasagnelevyjä jne.
Älä jätä kuitenkaan päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyjä.
Paista uunissa 175`c n.40 min. Lisää loput juustoraasteet, kun lasagne on ollut uunissa n.30 min. että pinta saa kauniin värin eikä pala.
Kommentit