5 dl kädenlämpöistä vettä

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

2 rkl juoksevaa hunajaa

7 dl ruisjauhoja

6 dl hiivaleipäjauhoja

3 rkl oliiviöljyä

Sekoita hiiva ja suola veteen.

Lisää vähitellen jauhoja sekoittaen vispilällä.

Lisää loput jauhoista, hunaja ja öljy ja vaivaa käsin taikina palloksi. ( mittaa ensin öljy ja sitten hunaja samalla mitalla niin hunaja irtoaa hyvin öljyisesta mitasta )

Anna turvota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Vaivaa taikinasta 2 palloa jauhotetulla alustalla ja siirrä ne pellille.

Anna kohota peitettynä vielä n.30min.

Pistele haarukalla reikiä pintaan.

Paista uunin alatasolla n.30min 200`c.

Tuore ruisleipä on ready ! Oon jotenkin niin tykästynyt näihin helppoihin ja nopeisiin leipäresepteihin kun en malttaisi ikinä odotella kohoamisia ja taikinajuuren tekeytymisiä..... :) syötäviä tulee näinkin! yllättävän hyvä resepti näin nopeaksi toteuttaa. Eihän nämä silti mummon tekemiä KUNNON RUISLEIPIÄ voita!  =)