( n.8 pientä kohokasta tai yksi iso n.1l vuokaan )

1dl sokeria

50g tummaa suklaata

4munaa

3rkl voita

3rkl vehnäjauhoja

2,5dl maitoa

1rkl kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

tomusokeria

( vadelmia )

Säädä uuni 175`c. Voitele ja sokeroi kohokasvuoat tai iso kohokasvuoka.

Sulata suklaa. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.

Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kuumenna sekoitellen.

Lisää maito vähitellen ja sekoita koko ajan miedolla lämmöllä, kunnes seos on sakeaa.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit, sulanut suklaa ja kaakaojauhe.

Vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen.

Lisää valkuaisten joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti kohokastaikinan sekaan.

Lusikoi taikina vuokiin ja paista uunin alatasolla n.15min. ( kunnes kohonneet hyvin ) Isoa vuokaa saa pitää uunissa reilun puoli tuntia.

Tarjoile välittömästi uunista oton jälkeen, kohokkaat lässähtää todella nopeasti. Sihtaa päälle tomusokeria ja tarjoa vadelmien kanssa!